Vi skriver kanske lite utmanande att det handlar om att Våga. Men det är faktiskt det som krävs för ni ska komma någonstans inom dessa nya sätt att konfigurera nya arbetssätt mellan människa och robot.

 

Att bryta sig loss från gamla tankesätt är svårt att göra på egen hand så det gäller att få hjälpa att utmana sina gamla rutiner och arbetssätt. Våga ställa frågorna

Hur kan vi göra detta annorlunda?

Varför gör vi på detta sättet?

Men vi har sett tydligt att det handlar om att hela företaget måste förstå vad det handlar om. Allt ifrån att personerna på industrigolvet måste förstå att det inte handlar om att göra dem arbetslösa utan det handlar om att göra deras dag mycket mindre slitsam och mycket intressantare och roligare. Men det handlar också om att personerna i ledningsgrupperna är med på resan och kan tillsätta de resurser som krävs för att man ska kunna utforska detta kollaborativa område.

 

För om ni inte testar en applikation och kommer igång med något enkelt så kommer det inte hända. Det handlar inte om att sitta och diskutera utan det handlar om att ta action och köra igång. Det är då kunskapen och förståelsen växer in på era produktionsgolv.