top of page
Palleterare 20kg

Precis som palleterare för 12,5 kg så handlar det om att avlasta personen som står sist på linjen och staplar kartonger på pall. Men denna maskin klarar att hantera vikter upptill 20 kg inklusive gripdon. Båda palleterarna har samma grundkoncept där allt är monterat på samma bottenplatta, vilket gör att maskinen har kontroll över kartongen från det att den kommer in på transportören tills den står på pallen.

 

Den stora skillnaden är lyftkraften samt vikten på roboten. Det gör det svårt att placera denna utan extern säkerhet, så vi har gjort två lösningar med tre respektive sex laserskanners som kontrollerar området runt roboten. Lösningen med tre skanners tar lite större golvyta runt maskinen medan lösningen med sex skanners tar minimalt med golvyta. Skulle man bryta en laserskanner går roboten ner i kollaborativ hastighet, vilket gör att en människa kan vara nära den. Går den emot något som den inte känner igen så stannar den direkt.

 

Själva pallmönstret bygger ni själv ihop i vår enkla mjukvara, Palletmaker. Grafiskt bygger ni bara pallen på skärmen och sedan laddar ni ner det nya pallmönstret i palleteraren. Tryck på start och ni är igång.

Palleterare kan såklart användas till avpalletering också och kan hantera olika detaljer som lådor, backar, tråg osv. 

 

Just denna palleterare klara att lyfta 20 kg inklusive griparen. Skulle ni ha behov av mer lyftkraft så har vi också lösningar för det också.

Testa Palletmaker och bygg din egna pall nu

Nya palletmaker
bottom of page