Vi på Conteqi är ett gäng som är väldigt teknikdrivna och älskar att hjälpa våra kunder eller egentligen skulle vi vilja kalla alla er vi jobbar med för kompisar. För hur roligt är det att leverera maskiner till kunder som man inte är kompis med, skulle aldrig vilja komma i den situationen.

 

Historien är egentligen som så att Per-Henrik och Lars som idag äger automationsföretaget Citrox AB och gjort det sedan 2005 kom till insikt att de vill komma ur de traditionella robotprojekten. Thomas som då jobbade som marknadsansvarig för Universal Robots A/S i Sverige, med uppgift att få den danska coboten att etablera sig i Sverige, sökte upp Citrox och de blev partner till Universal Robots. Citrox började att söka uppdrag i det kollabortiva segmentet. Alltså att robot och människa kan jobba ihop.

 

Under tre år så jobbade vi tillsammans men marknaden var inte riktigt med på noterna. Många företag hade inte förståelsen för varför man inte bara köpte en traditionell robot och burade in den. Thomas har gjort otaliga framträdande och pratat om fördelarna med att dela upp arbetsuppgifterna mellan robot och människa och uppfattade att många företag var intresserad av att lyssna nu men inte beredda att investera. Många skyllde på att det var för mycket att göra i deras tillverkning så att de inte hann sätta sig in i det.

 

Sommaren 2019 ringer Per-Henrik till Thomas och praktiskt taget säger ”Ska vi inte slå ihop påsarna” och sagt och gjort så blev det så och därav bildades CONTEQi AB.

 

Thomas med sin erfarenhet och kunskap från Universal Robots om hur och varför man som tillverkare ska titta på kollaborativa lösningar tillsammans med ett stort tekniskt kunnande i grabbarna från Citrox så har vi en stor möjlighet att verkligen bli en game changer i branschen.

 

Vi har startat en resa nu som ska bli superkul att genomföra och vi lovar att vi kommer göra det annorlunda………..