Vi pratar en hel del om resurser på produktionsgolvet. I CONTEQi´s värld så vill vi prata om två sorters resurser, människan och roboten. Det finns såklart också andra resurser som olika maskiner och hjälpmedel men dem lämnar vi åt sidan.

 

Det handlar om att leta efter monotona och repetitiva uppgifter och det skiljer sig såklart beroende på vilken tillverkning man har. Men att det finns monotona och repetitiva uppgifter i en tillverkande industri är ganska självklart.

 

Mycket handlar om timkostnad då man pratar om att bli konkurrenskraftig och kunna överleva en nedgång i svensk konjunktur. Kostnaderna kommer såklart från löner men det handlar också om att en sjukskrivning kostar helt för mycket och därför måste detta förebyggas.

 

Men något som inte företagsägare tänker på är hur attraktiv arbetsgivare man är. Den kompetenta medarbetaren har idag många möjligheter att röra på sig. Det är mycket den tekniska personal som flyttar på sig om det inte är utvecklande på jobbet. Här börjar det bli mycket viktigt att man som arbetsgivare är med och följer vad som händer.

 

När man börjar inse att en arbetsmiljö som kombineras av robotar och personal kan skapa en konkurrenskraft på flera olika plan så man på rätt väg. Samtidigt kan vi lova att ni kommer ha hur roligt som helst under tiden.