I industri idag så finns det många arbetsmoment som skulle kunna automatiseras men de utförs inte hela dagarna i ända. Därför blir det man väntar med att automatisera. Ska en robot stå stilla så blir återbetalningstiden längre och det vill man såklart inte. Därför att det viktigt att en robot kan flyttas mellan olika arbetsmoment och det tycker vi är en självklarhet.

 

En robot ska vara tillgänglig där den gör bäst nytta och då kan den inte vara stationär på en plats. Likaså gäller det de tillbehör som ställs runt roboten som magasin, fixturer, sorteringsenheter osv.

 

Vi vill skapa en flexibilitet där ni själv kan styra hur och vad roboten ska göra och hur den är utrustad. Efter en tid så har man en verktygslåda av olika enheter så att man enkelt kan puzzla ihop utrustning till en ny applikation. Annars kanske det behöver investeras i en extra enhet bara och inte i en helt ny applikation med robot och hela konkarongen.

 

Om roboten ska kunna bli en medarbetare så kommer flexibiliteten bli den viktigaste punkten att tänka på. Att man gör rätt från början är viktigt.